Efter ett besynnerligt år är vi alla mer än någonsin sugna på att få uppleva livemusik igen. Och förhoppningsvis kommer vi att kunna få göra det igen! Det är i alla fall vår förhoppning. Alla barn i Dalarna ska få möjlighet att uppleva musik i olika former, gärna flera gånger under sin skoltid.

Unga Musik i Dalarna har ett välplanerat arbete med skolkonserter med frilansande artister och grupper, projektsamarbeten som El Sistema samt musiktävlingarna Imagine Sweden, Musica Akustica och Dalasolist. Ett aktivt arbete med att synliggöra orkestern Dalasinfoniettan för barn och unga innebär fler familjeföreställningar samt en konsert som varje termin finns till försäljning i det länsomfattande skolutbudet. Barnen är vår framtid, de som ska växa upp och bli ansvarsfulla vuxna. Vägen dit ska vara fylld av glädje, pedagogiskt skapande, upptäckarlust och musik. Skolproduktionerna har förmånliga och subventionerade priser för länets alla beställare. Hoppas att vi syns därute, och att vi får vara friska, må bra och att musiken återigen får ljuda!

Årets föreställningar

Greta Get
Tre glada personer med färgglada kläder

Till toner av världsmusik och med en färgstark jättesagobok tar Apolonierna med dig till en fantasifull saga att lära av! För 4-9 år. Läs mer om Greta Get.

Sousou & Maher

Duon sjunger om att lämna sitt hemland och förväntningar på den nya platsen. Om utsatthet, fattigdom, att tro på sig själv. För 12-15 år. Läs mer om Sousou & Maher.

Bach in the street

Klassisk musik och streetdance i allvarlig men lättsam föreställning. Om att fly, hitta sin plats och växa med konst & kultur. För 10-19 år. Läs mer om Bach in the street.

Självklart har våra skolproduktioner förmånliga och subventionerade priser för länets alla beställare! För frågor och beställning – hör av er till Theres.

Theres Vidin

Producent för Unga Musik i Dalarna 023-77 40 59 theres.vidin@musikidalarna.se