Dalapop är ett resurs- och produktionscentrum för populärmusik från Dalarna, och som hjälper artister, band, producenter, arrangörer och andra inom musikbranschen. Dalapop stöttar bland annat med tips, rådgivning eller ekonomiskt stöd för att kunna ta nästa steg i sin karriär. Bra va?

En förhoppning är att arbetet kring Dalapop ska leda till utveckling av musikbranschernas verksamheter med fokus på upplevelseproduktion, och att det kluster som Dalapop representerar utvecklas till att bli nationellt ledande och internationellt intressant.

Vilka är då Dalapop?

Dalapop drivs genom Musik i Dalarna och finansieras av Region Dalarna, Dalakraft och Dalakommunerna Avesta, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Säter, Vansbro och Älvdalen. Övriga kommuner i länet erbjuds att bli medfinansiärer. Och eldsjälarna bakom Dalapop, säväl som ansiktena utåt, är Pelle och Daniel.

Pelle Andersson

Tidigare punkrockbasist som började arbeta med livemusik i 15-årsåldern och har sedan dess arrangerat 100-tals konserter. Har bland annat jobbat med Sveriges största festivaler, drivit eget produktionsbolag och sitter i styrelserna för Svensk Live och Svenskt Rockarkiv. För kontakt med Peppe maila pelle.andersson@dalapop.se

Daniel Olsson

Tidigare hockeyspelare som bytte rinken mot backstage. Har arbetat med musik i snart 15 år i både studieförbund, kommun och som ansvarig för en av Sveriges största festivaler. Har också arbetat i flera år med att lansera svensk musik utomlands. För kontakt med Daniel maila daniel.olsson@dalapop.se

Samproduktion

Att genomföra en samproduktion med Dalapop innebär att Dalapops verksamhetsledare tar ett övergripande managementansvar för en artist eller band under en tidsbegränsad tid. Läs mer här.

Label & Distribution

Dalapops label ger ut musik från Dalarna i alla popgenres – från dansband till dödsmetall. Varje år görs närmare 100 releaser, både digitalt och fysiskt. Läs mer här.

Support

Support är Dalapops vanligaste stödform, t ex inom marknadsföring, turné, produktion och juridisk rådgivning. Idén är att sänka trösklar för att kunna göra mer. Läs mer här.

Företagsfrämjande

Dalapop är ett kultur- och näringslivsprojekt och jobbar ständigt för att motivera och praktiskt hjälpa aktörerna vi jobbar med att starta företag kring sin musik eller affärsidé. Läs mer här.

Dalapop stöttar med en hel mängd saker, det här är bara ett axplock av några saker de kan hjälpa dig med. Läs och lär dig mer ingående om Dalapops verksamhet hos Dalapop.

Ny musik från Dalarna

Dalapop har också den eminenta spellistan på Spotify, med de senaste releaserna uppdaterade varje månad, från Dala-artister! Lyssna här. 

Vill du veta mer?

Gå in på dalapop.se eller hör av dig till Pelle och Daniel!