Dalarna förtjänar en förstklassig flygel och nu har vi startat en insamling! Var med och bidra du också! Läs hur längre ner på sidan.

Flygeln som Musik i Dalarna och Dalasinfoniettan har att tillgå lånas ut av Falu kommun men är i mycket dåligt skick. Den är den äldsta konsertflygeln som går att finna i något av Sveriges alla konserthus. Detta gör att vi inte kan erbjuda pianosolister, eller fantastisk orkestermusik med piano, i den grad Dalarna förtjänar.

Violinister som vi spelar med kan enkelt ta med sin Stradivarius och på så sätt låta dalapubliken njuta av dess klang. Konsertpianister har problemet att de inte har sitt eget instrument med sig utan får lita på att flygeln på plats är, likt violinistens instrument, i ”Stradivarius-klass”. Så är inte fallet i Kristinehallen.

Dalarna förtjänar en förstklassig flygel! Därför startas nu en insamling med ändamålet att köpa in en flygel i världsklass. Var med och bidra – inget bidrag är för litet!

Två logotyperVAR MED OCH BIDRA!

Alla (privatperson som företag och förening) är välkomna att bidra genom att swisha 123 424 7094 (mottagare Musik i Dalarna) eller betala in valfritt belopp på bankgiro 5541-9980. Märk din inbetalning med Flygel följt av ditt namn/företagsnamn. Insamlingen är öppen under de kommande åren.

Stort tack för ditt bidrag!
Musik i Dalarna och Dalasinfoniettan

En man i svart jacka och ett citat i vitt

Photo: Marco Borggreve