STYRELSEN FÖR DALASINFONIETTANS VÄNNER

Kerstin Öhrn, ordförande

Ordförande i Dalasinfoniettans vänner är Kerstin Öhrn, som är bosatt i Falun och ursprungligen kommer från Norduppland. Kerstins vardagsprofession är professor emerita vid Högskolan i Dalarna. Musikintresset började som liten när Kerstin och hennes syster fick ett piano av sin farfar. Någon pianistkarriär blev det inte, men musikintresset har  utökats och fördjupats inom all tänkbar musik; från Beethoven till B.B. King. – Att få möjlighet att lyssna på Dalasinfoniettan på en analog konsert är ljuvligt, allt från klassiker till nyskrivna verk.

070-552 95 47
kerstin.ohrn@icloud.se

Christer Paulsson, sekreterare i Dalasinfoniettans Vänner mot ljus bakgrund

Christer Paulsson, sekreterare

Sekreterare i vänföreningen är Christer Paulsson, numera pensionerad rektor för Borlänge Musikskola. Christer är även är dirigent för Borlänge Orkesterförening, engagerad i Borlänge Kammarmusikförening samt spelar cello i Dalarnas Kammarorkester. Sonen Johannes och dennes fru Christina spelar båda i Dalasinfoniettan.

070-638 16 28 bochrister.paulsson49@gmail.com

Birgitta Hellström i en stor pinnfotölj i kulturhuset Spira

Birgitta Hellström, kassör

Birgitta Hellström är född och uppvuxen i Ludvika. Efter studier i Uppsala och bibliotekarieexamen i Borås har Birgitta arbetat inom kultursektorn hela sitt liv över hela Sverige. I sin ungdom spelade Birgitta piano, flöjt och cello. Birgitta har även varit styrelseledamot i Borås Kammarmusikförening under flera år.
 

Ulf Caresten, ledamot i Dalasinfoniettans Vänner, med filmkamera i bakgrunden

Ulf Caresten

Ulf Caresten har en bakgrund som musikproducent, redaktör och reporter vid Sveriges Television. Numera är Ulf egenföretagare i mediabranschen. – Dalasinfoniettan har jag bevakat ett otal gånger i jobbet. Jag uppskattar deras professionalism, såväl när det gäller den klassiska reportoaren som deras förmåga att behärska olika stilar och genrer.

070-560 67 25
ulf.caresten@gmail.com

 

Sonia Raihle

Sonia Raihle arbetar som lärare och kyrkomusiker och spelar både piano, kyrkorgel och dragspel. Sonia har under många år undervisat i piano, blockflöjt och sång vid musikskolan i Östersund, och arbetat som kantor i Jämtland och i Vika kyrka. Sonias dotter Anna spelar viola i Dalasinfoniettan. – Jag har gått på nästan alla evenemang med Dalasinfoniettan under åren. Så många underbara upplevelser, Vinterfestspelen, konsert i det gröna och nyårdkonserterna.

070-226 12 28 sonja_raihle@hotmail.com

 

Hans Barksjö

Hans Barksjö är född dalmas från Furudal och nybliven pensionär. Hans är utbildad som violin- och violapedagog vid Musikhögskolan, och har arbetat som musikledare i Falun, kanalchef vid Sveriges Radio Dalarna, VD Norrköpings Symfoniorkester, egenföretagare och skolchef i Rättviks kommun. (Under Hans sista år i karriären blev han för övrigt korvmakare!). – För mig är Dalasinfoniettan en fantastisk ensemble som hela tiden utvecklats. Det är med stor glädje jag går in i styrelsen för Dalasinfoniettans Vänner!

0703-49 29 69
hans.barksjo@gmail.com

Gunilla Winström

Gunilla Winström är född i Lund men bor numera i Falun. Gunilla har arbetat med människor hela sitt yrkesverksamma liv. Gunilla har ett livligt kulturintresse och är en engagerad musiklyssnare. – Dalasinfoniettan är en stor tillgång i vår lilla stad. Ett konsertbesök i Kristinehallen är varje gång en fest!
 
070-560 70 71
gunilwi@gmail.com