Musica Akustica är Musik i Dalarnas tävling för dig mellan 13 och 16 år, som spelar ett instrument eller sjunger vid någon av länets kulturskolor. Vinsten är att få vara solist med självaste Dalasinfoniettan! Musica Akustica går av stapeln varje år och består av två delmoment; dels ett anmälningsförfarande i början av året, dels en priskonsert med vinnarna strax innan sommaren.

Music Camp

Sedan några år tillbaka har vi som ett första steg i Musica Akustica ett Music Camp för alla anmälda – en heldag i Musik i Dalarnas lokaler i Falun med workshop, umgänge och själva tävlingen med publik och en jury ur Dalasinfoniettan. I år skedde anmälan istället digitalt men vi hoppas så klart att kunna återgå till att ha ett Music Camp när rådande pandemi klingat av.

Tävlingsregler

  • Du ska vara mellan 13 och 16 år för att deltaga
  • Du får endast söka på ett instrument/sång och ett stycke om max 10 minuter
  • Du ansvarar själv för eventuellt ackompanjemang

Anmäl dig till till 2022 års upplaga av Musica Acustika Music Camp

Efter en tråkig period då vi inte kunnat ses särskilt mycket, hoppas vi nu att vi åter är tillbaka till det normala. Vi planerar därför för ett Musica Akustica Music Camp här hos oss på Musik i Dalarna (Nybrogatan 12, Falun) lördag 22 januari 2022.

Välkommen med din ansökan, som du mailar till: theres.vidin@musikidalarna.se. Senast onsdag 12 januari behöver vi din anmälan.

Vinnare Musica Acustica 2021

Priskonserten kommer att sändas på vår hemsida under LIVE! den 11 juni. Håll utkik!

Karolina Sunnanhagen, violin

Karolina är 16 år och kommer från Borlänge. Juryns motivering var: ”Karolina har en scenisk och musikalisk närvaro med varm, fyllig ton och god gestaltning.”

Lovisa Friman, blockflöjt

Lovisa är 16 år och kommer från Leksand. Juryns motivering var: ”För ett moget spel med varm klang och en god intonation har Lovisa visat på bra stilkänsla för musiken och vacker ornamentik.”

Vinnare Musica Acustica 2020

En tjej med ett diplom och ett blomkort
Roza Artyushyna Parlak, piano

Roza kommer från Falun och juryns motivering löd: ”För ett moget framförande med karaktär, dramatik och fin närvaro”

En kille med ett diplom och ett blomkort
Noah Bäcke, cello

Noah kommer från Älvdalen och juryns motivering löd: ”Framför sitt stycke med karaktär, fin intonation och personlig ton”

En tjej med ett diplom och ett blomkort
Ronja Brodin Lundblad, trombon

Ronja kommer från Rättvik och juryns motivering löd: ”Spelar med säker utstrålning, god klang och intonation”

Theres Vidin, Projektledare

För frågor kring Musica Akustica hör gärna av dig! theres.vidin@musikidalarna.se 023-77 40 59