Storatankar Leksand (kopia)

Stora tankar i det lilla

Torsdag 14 september 19.00 Leksands Kulturskola, Leksand
Fredag 15 september 19.00 Högbergskyrkan, Ludvika
Lördag 16 september 15.00 Mockfjärds kyrka, Mockfjärd

”MAGNIFIK KONSERT”
– Dalademokraten

I visans enkelhet finns den stora världen. I stråkens rörelse finns vår historia och i strängens vibration finns alla världens tankar och idéer samlade. Det stora – i det lilla. Visan är lätt att förhålla sig till och känna igen sig i. Det är de stora berättelserna samlade inom oss som ges en plats att höras och tonsättas.

Inom klassisk musik talar man om kammarmusik som musik som framförs i ett mer intimt sammanhang. Det finns en mer naturlig och nära kontakt mellan musiker och åhörare. Det handlar samtidigt om ett annat spelsätt, ett slags samtal mellan stämmorna, där ingen är solist men varje stämma har sin unika roll att spela. Det är i denna form som kontakten mellan visan och kammarmusiken uppstår.

Konserten bjuder på svenska folkvisor i helt nya arrangemang, specialskriva för att passa sättningen. Upplev något alldeles extra där vi kan utlova att ni lämnar konserten fulla av tankar, idéer och en nyvunnen medvetenhet för livets alla små, men ack så viktiga, delar!

Konserten är en repris av 2016 års stora musikaliska succé.

Traditionella folkvisor i nya arrangemang av bl.a. Mats Hålling, Anna-Karin Klockar, Mikael Sjögren, Karl-Johan Ankarblom. Dessutom musik av Nils Lindberg, Benjamin Britten, Luciano Berio och folkmusik arrangerad för stråkkvartett av The Danish String Quartet.

Konsertens längd: ca 2 timmar och 15 minuter inklusive paus

Sofia Sandén sång
ur Dalasinfoniettan:
Elisabeth Lagergren violin
Linnea Hällqvist violin
Anna Raihle viola
Marika Erlandsson cello

Biljettinfo:

Torsdag 14 september 19.00 Leksands Kulturskola, Leksand
Fredag 15 september 19.00 Högbergskyrkan, Ludvika
Lördag 16 september 15.00 Mockfjärds kyrka, Mockfjärd