Reine Brynolfsson I Svartvitt Mot Svart Bakgrund, Pressfoto: Roger Stenberg

Reine Brynolfsson i Förklädd Gud

Pressfoto: Roger Stenberg

Vi är otroligt glada över att kunna presentera Reine Brynolfsson som recitatör till Dalasinfoniettans valborgskonsert Förklädd Gud.

Ett sent avhopp av tidigare recitatör och ett väldigt lyckat samarbete mellan chefdirigent Daniel Blendulf och Reine i ”Historien om en soldat” i Stockholm under helgen som gick, gjorde att vi snabbt kunde få in denna fantastiska ersättare!

Reine Brynolfsson tillhör Dramatens fasta ensemble. Han utbildades vid Scenskolan i Malmö 1976-1979 och HB-studion i New York. Har arbetat vid Atelierteatern i Göteborg, New Conservatory Theatre i New York, Göteborgs Stadsteater och Stockholms Stadsteater. Han har medverkat i tv-föreställningar som Lars Noréns Natten är dagens mor och Kaos är granne med Gud samt filmer som Ormens väg på hälleberget, Black Jack, Änglagård, Jerusalem, En sång för Martin, Rusar i hans famn, Sista kontraktet, Knock out, Sista hunden i Rwanda samt 7 miljoner. På tv har han bland annat setts i Berlinders Auktioner, Medicinmannen, Godmorgon alla barn samt Kronprinsessan.

Reine Brynolfsson kom till Dramaten 1991 och har medverkat i en rad pjäser. På senare år han han setts i bland annat Drömmen om Herrön – Killinggänget på Dramaten, Duett för en, Fanny och Alexander och Som löven i Vallombrosa.

Dalasinfoniettans valborgskonsert
FÖRKLÄDD GUD
30 april 17.00 Kristinehallen Falun

Reine Brynolfsson, recitatör
Åsa Thyllman, sopran
Lars Arvidsson, baryton
Daniel Blendulf, dirigent
Dalasinfoniettan
Dalasinfoniettans kör

https://www.musikidalarna.se/konserter/event-2/valborg-2016/