I ett unikt samarbetsprojekt mellan Musik i Dalarna, Dalapop, Folkmusikens hus och med stöd av Region Dalarnas kultur- och bildningsförvaltning startar vi under våren 2021 ”Musik för fler”. Målet med projektet är att sprida glädje till alla delar av Dalarna genom musikens värld – med gemensamma krafter!

Orange och svarta tecken

Kommande Musik för fler 

Musik för fler – Malung-Sälen

Tidigare Musik för fler 

Musik för fler – Orsa
Musik för fler – Hedemora
Musik för fler – Gagnef
Musik för fler – Avesta
Musik för fler – Smedjebacken
Musik för fler – Älvdalen
Musik för fler – Mora
Musik för fler – Leksand
Musik för fler – Ludvika

Vad tänker vi göra? 

Med start hösten 2021 planerar vi fokusinsatser i våra dalakommuner. Vi vill besöka skolorna, spela för äldre och anordna offentliga konserter. Vi vill dessutom bjuda in till interaktion mellan föreningsliv, kulturaktörer, politiker och näringsliv. För att prata igenom utmaningar och idéer för just den egna kommunen.

Vilket problem vill vi lösa?

I december 2020 antog Region Dalarnas kultur- och bildningsnämnd en utredning kring länskulturens uppdrag och mål. Här inser vi att vi tillsammans behöver nå fler medborgare i hela Dalarna. Vi behöver öka vår synlighet i länet. Och möta publik från alla delar av samhället; oberoende av geografi, sociala och ekonomiska förutsättningar. 

Vilka möjligheter ser vi?

Vår förhoppning är att vi med gemensamma krafter ska öka engegemanget i hela regionen. När just Din kommun går med i projektet jobbar vi intensivt tillsammans och lägger en gemensam plan. Det lägger grunden till vår överenskommelse framåt. Vi hoppas på ett gott samarbete för mer musik till fler – år efter år! Visst låter det spännande, och visst är Du och Din kommun med oss?

Hur går du med i projektet?

Om du jobbar med kulturfrågor i någon av Dalarnas kommuner är du mer än varmt välkommen att vara med! Hör av dig på en gång till Theres Vidin, Projektledare på Musik i Dalarna.  

 

 

Theres Vidin, Projektledare

theres.vidin@musikidalarna.se
023-77 40 59