Hjärtan Av Notpapper Mot En Brun Träyta

MUSIK I DALARNA SÖKER LÄNSMUSIKCHEF

LÄNSMUSIKCHEF MUSIK I DALARNA

Länsmusikorganisationen Musik i Dalarna söker en länsmusikchef med uppdrag att fortsätta utveckla musik- och konsertverksamheten i Dalarna. Musik i Dalarna har som uppdrag att verka i hela länet och har sitt säte i Falun. Stiftelsen omsätter årligen ca 50 miljoner kronor och har 45 anställda varav 28 är musiker. Länsmusikorganisationen har flera avdelningar, Musik i Dalarna Barn & Unga, Dalasinfoniettan, Dalapop och Imagine Sweden. Musik i Dalarna Barn & Unga ger musikprogram till länets alla skolor och Dalasinfoniettan står för ett rikt konsertutbud. Dalapop är ett resurscentrum för populärmusiken i Dalarna. Vi vill vara ett kraftcentrum för musik i länet och vi samarbetar med övriga kultursektorn, föreningslivet, näringslivet och turistnäringen för att tillsammans utveckla kulturlivet i Dalarna.
Vi är stolta över att ha ett brett programutbud både när det gäller den klassiska musiken och i samarbeten med musiker från andra genrer. Dalasinfoniettan är mycket omtyckt av sin publik men också av dirigenter och artister från hela världen.

Musikchefens främsta uppdrag de närmaste åren är att utveckla Musik i Dalarnas konsertverksamhet, verka för ett rikt musikliv i hela Dalarna samt vara delaktig i bygget av nya Kristinehallen. Som chef ansvarar du för hela verksamheten, konstnärligt som administrativt. Du har ett övergripande arbetsmiljöansvar och arbetar för jämställdhet, jämlikhet och mångfald. Du kommer att vara Musik i Dalarnas ansikte utåt i samhället, i näringslivet och gentemot våra politiska huvudmän. Du tar ansvar för samverkan med andra aktörer; regionalt, nationellt och internationellt.

Vi söker dig med erfarenhet av visionärt, målinriktat och strategiskt arbete inom en kulturell/musikalisk organisation. Din ledarskapserfarenhet ska inkludera såväl personal- som budgetansvar. Som person ska du vara lyhörd och bra på att skapa delaktighet både inom och utanför organisationen.

Upplysningar lämnas av styrelsens ordförande Bigitta Sohlberg 070-657 21 33. Facklig representant för orkestern är Hanna Svensson 070-597 57 72 och för administrationen Theres Vidin 073-390 44 25.

Välkommen med din ansökan till info@musikidalarna.se senast den 31 mars 2023.

Vi har gjort våra medieval och undanber oss därför vänligt med bestämt kontakter med andra leverantörer.

Publiceringsdatum
2023-03-08 – 2023-03-31

Arbetstider och omfattning
Tillsvidare
Heltid

Ersättning
Fast lön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2023-03-31
Ange följande referens när du ansöker: lansmusikchef
Ansökan kan skickas till e-postadress: info@musikidalarna.se

Kontakt
Bigitta Sohlberg, Styrelseordförande 070-657 21 33

Facklig kontakt
Hanna Svensson, SYMF 070-597 57 72
Theres Vidin, Unionen 073-390 44 25