Foto Av Kvinna Som Sitter På Stenar

Kristina från Duvemåla till Dalhalla 2022!

Konsertversionen av Sveriges kanske mest älskade musikal Kristina från Duvemåla kommer till Dalhalla nästa sommar, 13 augusti 2022! I huvudrollerna som Kristina och Karl Oskar ser vi Viktoria Tocca och John Martin Bengtsson. För musiken svarar Dalasinfoniettan och Dalasinfoniettans kör under ledning av Anders Eljas. 

Tidlös musik skildrar episk litteratur

Musiken i Kristina från Duvemåla är tidlös – en episk berättelse baserad på Vilhelm Mobergs utvandrarepos med musik av Benny Andersson och text av Björn Ulvaeus. Att konsertversionen spelas i Dalarna och att kunna blicka framåt, förbi ett år av begränsad konsertverksamhet, är fantastiskt glädjande!

– Efter ett år med pandemi och inställda föreställningar känns det fantastiskt att försiktigt blicka framåt mot nästa sommar. “Kristina från Duvemåla” är kanske något av det finaste som producerats på en svensk teaterscen, säger producenten Viktoria Tocca.

Musikalartister ur det svenska toppskiktet i huvudrollerna

Kristina spelas av Viktoria Tocca som bland annat producerar och medverkar i musikalkonserten Från Broadway till Duvemåla som turnerat i Sverige för utsålda hus sedan 2016. Tocca är också en av de yngsta sångerskorna någonsin att bli godkänd av Andrew Lloyd Webber att göra huvudrollen Christine i Phantom of the Opera. I övriga huvudroller Karl Oskar, Robert och Ulrika, ser vi John Martin Bengtsson, Martin Redhe Nord och Evelyn Jons – alla tre musikalartister ur det svenska toppskiktet med otaliga huvudroller i bagaget. Fina-Kajsa/berättaren gestaltas av Marianne Mörck och unga stjärnskottet Ängla Sigfridsson spelar Ulrikas dotter Elin.

Föreställningen som sätts upp på Dalhalla är den drygt tre timmar långa konsertversionen av Kristina från Duvemåla, där handlingen förs framåt av berättaren.

Biljettsläpp 25/4!

Biljetterna släpps på söndag 25/4 2021 kl 10.00.
Här köper du dina biljetter.

OBS! Extrainsatt konsert fredag 12 augusti 2020. Biljetterna till extrakonserten släpps på onsdag 28/4 kl 10.00.

På bilden huvudrollsinnehavaren Viktoria Tocca, foto Martina Warenfeldt.