En allvarsam man
FALUN

TOMAS ANDERSSON WIJ

Lördag 28 januari 18.00
Kulturhuset tio14, Falun

  • Arrangör: Musik i Dalarna
Köp biljetter

Trollbindande röst och en låtskatt av rang!

I över 20 år har Tomas Andersson Wij byggt sin publik genom många hyllade album och idogt turnerande. Med allvar och humor, en skicklig berättarteknik, melodier som fastnar och en karaktäristisk röst har hans musik letat sig in i lyssnarna. TAW är flerfaldigt grammisnominerad, har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier och Bonniers har gett ut hans texter i bokform.

Många upptäckte honom i SVT-programmet ”Tomas Andersson Wij spelar med” och ännu fler genom ”Så mycket bättre” 2017, som bland annat resulterade i den älskade tolkningen av Sven Ingvars ”När solen färgar juninatten”. När det 2020 blev en ofrivillig paus i turnerandet startade han den uppmärksammade podcasten Hundåren där han samtalar med artistkollegor som Laleh, Annika Norlin och Peter LeMarc om deras motgångsperioder.

Tomas Andersson Wij är och förblir en stark kraft på den svenska musikscenen, något som inte minst befästs genom 15 utgivna skivor och flertalet lyckade samarbeten med artister som Mauro Scocco och Jonathan Johansson.

Under 2022 var Tomas Andersson Wij ute på en gemensam turné med Mauro Scocco och släppte albumet "Åskan i hjärtat" som hyllades av kritikerna med ord som "Sveriges sista rockpoet" (Gaffa) och ”Nu är han en av de allra största” (Aftonbladet). Under våren 2023 gör han tre exklusiva konserter under ledning av dirigenten Johan Siberg tillsammans. med Dalasinfoniettan i Falun och Nordiska kammarorkestern i Sundsvall.

Johan Siberg är utbildad dirigent och jazzpianist vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Johan är frekvent anlitad som dirigent och kapellmästare vid Wermland Opera. Där har han bland annat gjort Parade, En gentlemans handbok i kärlek och mord och Les Miserables.

Utöver dessa uppsättningar har Johan dirigerat flera klassiska konserter med bl.a. Wermland Operas Orkester, Norrköpings Symfoniorkester, Copenhagen Phil, Jönköpings Sinfonietta  och Aarhus Symfoniorkester. Under  2022 kommer han bl.a. vara alternerande dirigent för operan Eurydike på Wermland Opera och vara kapellmästare på föreställningen Tootsie, Oscarsteatern.

MEDVERKANDE

Tomas Andersson Wij, sång & gitarr
Johan Siberg, dirigent
Dalasinfoniettan

REPERTOAR

Musik av Tomas Andersson Wij i arrangemang av Johan Siberg.

Konsertens längd: ca 90 minuter, ingen paus.

ENTRÉ

Biljetter säljs i vår webshop.
Arrangör: Musik i Dalarna

Här hittar du information inför ditt besök

KULTURHUSET TIO14 – TILLGÄNGLIGHET

För tillgänglighetsinformation, kontakta Musik i Dalarna på 023-77 40 50 eller info@musikidalarna.se 

 


Typ av evenemang