Två idolbilder på en man och en kvinna
FALUN

THE HEART OF THE SONG

Torsdag 17 mars 19.00
Kulturhuset tio14, Falun

  • Arrangör: Musik i Dalarna
Klassiska jazzpärlor från Amerika!

Låtskatten The Great American Songbook, är inte en bok i egentlig mening utan en kanon; den består helt enkelt av låtar som de flesta är överens om platsar. Trumpetaren och sång aren Peter Asplund, med trio, gör en djupdykning i The Great American Songbook tillsammans med arrangören och dirigenten Mats Hålling. Speciell gäst är prisade och hyllade sångerskan Ellen Andersson.

Det finns många versioner av ovannämnda låtskatt, men alla har uppenbarligen tyckt att boken ska stängas någon gång på 1950-talet, så den innehåller ingen rock’n’roll. Det är framförallt Broadwaymusikaler, Hollywoodfilmer och populärmusik för radio och scen som ingår. Har Frank Sinatra eller Judy Garland sjungit det? Ja, då är det förmodligen något ur The Great American Songbook. Den växte fram ur den smältdegel av kulturer som sammanstrålade på den nordamerikanska kontinenten. Jazzmusiker - förutom att de skrivit egen musik - har all tid improviserat över och använt sig av The Great American Songbook som repertoargrund.

MEDVERKANDE

Mats Hålling, kapellmästare
Ellen Andersson, sång
Peter Asplunds Trio
Dalasinfoniettan

REPERTOAR

En djupdykning i The Great American Songbook.

ENTRÉ

Biljettinfo kommer snart.
Arrangör: Musik i Dalarna

Vi följer rekommendationer från regeringen och Folkhälsomyndigheten och har samlat covid-information inför ditt besök här

KULTURHUSET TIO14 – TILLGÄNGLIGHET

För tillgänglighetsinformation, se https://www.falun.se/kulturhuset-tio14.html

 


Typ av evenemang