Sommar

Sommarkonsert Musikkonservatoriet + Musik i Dalarna

  • Arrangör: Musik i Dalarna

Finns det något mer meningsfullt än att mötas över generationer och dela med sig av erfarenheter? Samarbetet mellan Musik i Dalarna och Musikkonservatoriet Falun är något vi alla värnar om, och konserten vi gör tillsammans varje år är en höjdpunkt, år efter år. Välkommen att lyssna (digitalt) på sommarens konsert, med Dalasinfoniettan och elever från Musikkonservatoriet Falun tillsammans på scen!

I konsertens första del får ni lyssna till 35 stråkmusiker som under ledning av Mats Zetterqvist spelar ett magiskt verk av Antonín Dvořák. I konsertens andra del är scenen fylld av blåsmusiker som under ledning av Petter Sundqvist spelar musik av Gustav Holst, Lars-Erik Larsson och Richard Strauss. Att se de mer seniora proffsen uttrycka sin konstform tillsammans med alla yngre förmågor – med sin energi, vilja och fokus – skapar en fantastisk dynamik i musiken.

– ”Vilken prestation från våra unga vänner. Det är ett jättesvårt stycke, fixar ni det här så fixar ni det mesta” säger Mats Zetterqvist, dirigent.

Sedan många år tillbaka har Musik i Dalarna och Musikkonservatoriet Falun ett nära samarbete. Kvällens konsert är en av årets två konserter som Dalasinfoniettan gör tillsammans med elever från Musikkonservatoriet. Eleverna deltar precis som de professionella musikerna i orkestern, det enda som skiljer är mängden av musiker. Och glädjen i att kunna dela med sig och lära av varandra!

Repertoar

Antonín Dvořák Serenad för stråkar, op. 22, b.52, e-dur
Gustav Holst Svit nr. 2 i f-dur, op. 28:2
Lars-Erik Larsson Passacaglia ur Prinsessan av Cypern
Richard Strauss Serenad pp. 7 i eb-dur

Medverkande

Dirigent stråk Mats Zetterqvist
Dirigent blås Petter Sundqvist
Elever från Musikkonservatoriet Falun
Dalasinfoniettan

Sändning

Konserten sänds på musikidalarna.se/live onsdag 9 juni kl 19.00. Välkommen!