Folkmusik

Ranarim – Musik för fler Leksand

3 september kl 20.30, Sockenstugan Siljansnäs

  • Arrangör: Folkmusikens hus
Köp biljetter

Det var en gång, för inte allt för länge sedan. Två folksångerskor möttes och upptäckte att det var så roligt att sjunga tillsammans att det bara inte gick att sluta. Samtidigt, på en annan plats, satt en nyckelharp-spelman och en gitarrist, spelandes så att strängarna glödde och taglet rök.
Historien hade kunnat sluta här, om det inte varit för en underlig känsla som drabbade de inblandade.
Nog var allt bra, men ännu icke fulländat. Inte förrän de alla möttes och fyra blev ett.
Så hände det sig att Ranarim blev till.

Så lät det en gång för länge sedan, närmare bestämt 1997 när gruppen Ranarim bildades. Med fyra skivor och flitigt turnerande var de under tretton år ett av de populäraste svenska folkmusikbanden. Men så, för tio år sedan upplöstes bandet. Nu, 2021, har de forna bandmedlemmarna tagit sig en allvarlig funderare och bestämt sig för att ställa sig på scenen tillsammans igen.

Missa inte detta unika tillfälle att återigen höra ett av svensk folkmusiks mest spännande band, ett band som har inspirerat och skapat glädje för så många med sitt unika sound och sväng. På tvåstämmig sång återfinner vi sångsystrarna Ulrika Bodén och Sofia Sandén, nyckelharporna trakteras av riksspelmannen och världsmästaren Niklas Roswall, Daniel Ek spelar på sin unika harpgitarr och Olle Linder sitter stadigt bakom slagverket.

Välkommen till Sockenstugan i Siljansnäs när Folkmusikens hus, Musik i Dalarna och DalaPop gör gemensam sak och får ut ”Musik till fler”!

Musik för fler - Leksand

Konserten är en del av vår Leksandsvecka i projektet ”Musik för fler” - samarbetsprojektet mellan Musik i Dalarna, Dalapop, Folkmusikens hus och Region Dalarna. Med ”Musik för fler” vill vi att fler i Dalarna ska få fler musikminnen genom fler samarbeten mellan oss, kommuner och näringsliv.

Biljetter

Köp biljett här genom Folkmusikens hus som arrangerar konserten.
Obs! Ändrad tid till 20.30 (tidigare annonserad tid 19.30).

Medverkande

Folkmusikgruppen Ranarim

 


Typ av evenemang