En glad man
Avesta

Nyanser

Fredag 16 september 19.00
Verket/Avesta Art

  • Arrangör: Avesta kommun

Nyansrik och skimrande orkestermusik!

Simon Crawford-Phillips är Västerås Sinfoniettas chefdirigent och konstnärlige rådgivare. Han är involverad i flera festivaler, är en erkänd pianist och medlem i Kungsbacka pianotrio. Daniel Hope och Lawrence Power är några kända samarbetspartners inom en bred repertoar från Haydn och Schumann till Adès, Byström, Dean och Reich. Crawford-Phillips är en kreativ programsättare, med en passion för att främja den samtida repertoaren. 

"Bergen och höjderna skola brista ut i jubel, där I gån fram, och alla träd på marken skola klappa i händerna". Så slutar Jesaja 55: 10-12 som inspirerade Matthew Peterson (som bor i Smedjebacken) att år 2013 färdigställa And all the trees of the field will clap their hands - ett verk som gnistrar, vibrerar och skiftar i ungdomliga och magiska nyanser likt naturens uppvaknande. Joan Towers Chamber dance innehåller för fantasifullt instrumentella nyaneringar, och på ämnet naturens nyanser; varma sommarkvällar är ämnet i Kodálys ljuva Nyari Este. Felix Mendelssohns Symfoni nr. 1 skrevs av en blott 15 år ung Felix och musiken uruppfördes på systern Fannys födelsedag. 

MEDVERKANDE

Simon Crawford-Phillips - Dirigent 
Dalasinfoniettan

REPERTOAR

Zoltán Kodály (1882–1967) Nyari Este
Matthew Peterson (f. 1984) And all the trees of the field will clap their hands
Joan Tower (f. 1938) Chamber dance
Felix Mendelssohn (1809–1847) Symfoni nr. 1 c-moll, op. 11

FRI ENTRÉ

Fri entré, men förbokning krävs via Lena Jonsson, tel. 0226-64 52 12 (telefontid måndag-fredag 08.00-16.00). Tänk på att du vid förhinder lämnar tillbaka biljetter.
Arrangör: Avesta kommun

Här hittar du information inför ditt besök

Avesta Art - TILLGÄNGLIGHET

För tillgänglighetsinformation, kontakta verket@avesta.se