Sommarlov

Musica Akustica

Priskonsert

  • Arrangör: Musik i Dalarna

Nu spelar vi priskonserten med vinnarna i Musica Akustica! I kvällens konsert får vi lyssna till Dalasinfoniettan under ledning av David Lundblad, samt Karolina Sunnanhagen på violin och Lovisa Friman på blockflöjt. Konserten blir final på vårens säsong, och nu hälsar vi sommarlovet välkommet!

Musica Akustica är Unga Musik i Dalarnas tävling för unga musiker mellan tretton och sexton år, och som spelar eller sjunger vid en kulturskola i Dalarna. Vinsten i Musica Akustica är, förutom äran och glädjen såklart, att få spela tillsammans med Dalasinfoniettan. Tävlingen är ett av många initiativ som Unga Musik i Dalarna satsar på, för att inspirera och utveckla våra unga till musikens värld.

Den ena pristagaren i Musica Akustica är Karolina Sunnanhagen som spelar violin och kommer från Borlänge. Juryns motivering löd: Karolina har en scenisk och musikalisk närvaro med varm, fyllig ton och god gestaltning. Tävlingens andra pristagare är Lovisa Friman från Leksand. Lovisa spelar blockflöjt och juryns motivering var: För ett moget spel med varm klang och en god intonation har Lovisa visat på bra stilkänsla för musiken och vacker ornamentik.

I filmen får vi även se Theres Vidin, producent för Unga Musik i Dalarna, i en intervju med pristagarna. Vad som händer om tio år? Det svaret får ni lyssna till i konserten! Varmt välkomna!

Repertoar

Wolfgang Amadeus Mozart Les petits riens
John Baston Concerto no 2 in C
I. Allegro
II. Adagio
George Butterworth The Banks of Green Willow
Jules Massenet Meditation ur Thaïs
B Tommy Andersson Variations for Orchestra on a Theme of Mozart

Medverkande

Dirigent David Lundblad
Solist violin Karolina Sunnanhagen
Solist blockflöjt Lovisa Friman
Dalasinfoniettan

Sändning

Konserten sänds fredag 11 juni kl 19.00 på musikidalarna.se/live.