RÄTTVIK

MIROIRS [MI.ʁWAʁ] – KAMMARMUSIK

LÖRDAG 26 SEPTEMBER KL 18.00 RÄTTVIKS KYRKA

  • Arrangör: Rättvik
MalvaKvartetten är en stråkkvartett som drivs av stor kreativitet och upptäckarlust. De älskar musik med bredd, från kärva toner till skira melodier. På samma sätt som de tänjer på gränserna när det gäller klanger och repertoar möter de gärna publiken på nya sätt. Kvartetten har genom åren samarbetat med många svenska och internationella komponister och på det sättet gjort nutida musik tillgänglig, något som de även fått pris för. Ofta presenterar de musik av unga kompositörer, musik från olika delar av världen och sådana kultursfärer som vanligtvis inte får fokus i konstmusiken.

I detta spännande program möts nutida musikskapare och gamla mästare. Det är en hyllning till tonsättare som alla reflekterar den tid de levde i. Naturen och folkmusiken återspeglas, Haydns harmonier får nytt liv i Carolin Shaws verk och Andrea Tarrodis stråkkvartett Miroirs, som har givit namn åt konserten, inspireras av fransk impressionism.

Vi ser också fram emot att kunna presentera ett uruppförande av den spännande tonsättaren och multi-instrumentalisten Per Störby Jutbring. Han hör hemma i många genrer från minimalistisk kammarmusik till elektronisk pop och fri improvisation.

MEDVERKANDE
MalvaKvartetten (Linnea Hällqvist, violin, Knapp Brita Pettersson, violin, Maria Jonsson, viola, Maja Molander, cello)
REPERTOAR
Andrea Tarrodi: Miroirs
Claude Debussy: ur Stråkkvartett i g moll, op 10: II. Assez vif et bien rythmé
Joseph Haydn: ur Stråkkvartett nr 2 i F-dur op 77 Hob.III:82: II. Menuetto. Presto, ma non troppo
Caroline Shaw: Entr'acte
Béla Bartók: ur Stråkkvartett nr 4 BB 95: III. Non troppo lento
Aleksandra Vrebalov: My Desert, My Rose
ENTRÉ
Fri entré/kollekt

Arrangör: Svenska kyrkan Rättviks Pastorat
RÄTTVIKS KYRKA – TILLGÄNGLIGHET
För tillgänglighetsinformation, kontakta 0248-736 50.

Typ av evenemang