Fyra stolar med instrument och noter
MALUNG

Kammarmusik: VÄNSKAPLIGA SAMTAL

Vecka 22, 2023
Malungs kommun

  • Arrangör: Malung-Sälens kommun
Chamber music - a conversation between friends
- Catherine Drinker Bowen

Kammarmusik är ett begrepp och en konstform som förändrats under åren. Men en sak är cementerad sedan ursprunget och Catherine Drinker Bower slog huvudet på spiken - det är ett samtal mellan vänner! Intim konstmusik med få instrument i en solistisk stämbesättning och som ställer stora krav på kvalitet hos såväl tonsättare som utövare. Även om stråkkvartett (två violiner, en viola och en cello) torde vara den mest vanligt förekommande för gemene man (läs bröllopsscener i filmer och serier!) så inrymmer kammarmusiken en stor mängd kombinationer av instrument. Allt efter de medverkandes antal kallas ett kammarmusikaliskt verk, tillika själva ensemblen: duo, trio, kvartett, kvintett, sextett, septett, oktett eller nonett.

Ordet "Kammare" i sammanhanget innebar ursprungligen, på 1600-talet, de furstliga finsalongerna, men har senare kommit, på grund av sin omåttliga populäritet, att förflyttas från hemmet till de stora och mest välrenommerade konserthusscenerna! 

Vi viger en hel veckas Musik för fler-program  åt underbar kammarmusik och kommer att spela olika konserter på olika platser i olika konstellationer! 

MEDVERKANDE

Musiker ur Dalasinfoniettan

REPERTOAR

En rad vänskapliga samtal i form av fantastisk kammarmusik!

ENTRÉ

Vi planerar flertalet konserter runtom i Malungs kommun under vecka 22, 2023

Här hittar du information inför ditt besök

 

Typ av evenemang