Två kvinnor mot röd bakgrund
FALUN

Gustafssons Jul

Fredag 10 december kl 20.00 Magasinet, Falun

  • Arrangör: Musik i Dalarna
Köp biljetter

Tänk dig en slädfärd en mysig vinterkväll, med dofter av både granskog och levande eld och där snön virvlande yr runt och en och annan flinga landar i din rykande varma glögg. Med det scenariot i tanken vill vi önska er alla en riktigt god och jazzig jul tillsammans med systrarna Rigmor och Christina Gustafsson! 

De båda tillhör eliten av Europas jazzsångerskor. Detta är en av anledningarna till att de fick 2012 års Anita O’Day pris.

Rigmor Gustafsson har spelat in tio skivor och tilldelades en Grammis för bästa jazzalbum 2007. En del har t.o.m. sålt guld. På sin senaste skiva Come Home är musiken av henne själv, Joni Mitchell, Kate Bush och Tanita Tikaram.

Dalasinfoniettan, under ledning av denna konserts dirigent Jonas Nydesjö, medverkar på Rigmors album When You Make Me Smile som släpptes 2014 och som har hyllats av både nationella och internationella kritiker. Året därpå bjöd sinfoniettan tillsammans med Rigmor Gustafsson och Lars Karlin på en mycket uppskattad konsert under skid-VM i Falun.

Christina Gustafsson utbildade sig vid The New School of Music i New York men flyttade tillbaka till Sverige efter ett antal år. Hösten 2012 gav hon ut sitt tredje album The Law of the Lady. Christina är etablerad på den svenska jazzscenen, och har också fått stor uppmärksamhet som låtskrivare. Sveriges kompositörer och textförfattares förening SKAP tilldelade henne sitt stipendium 2007.

Jonas Nydesjö är den mångfacetterade musikmagikern som leder Dalasinfoniettan tillsammans med en jazztrio och systrarna Gustafsson i denna julkonsert.

MEDVERKANDE

Rigmor och Christina Gustafsson, sång
Jonas Nydesjö, dirigent
Jonas Östholm, piano
Martin Höper, bas
Chris Montgomery, trummor
Dalasinfoniettan

REPERTOAR
Ett vintrigt och jazzigt program
ENTRÉ
350 kr, biljettsläpp onsdag 20 oktober kl 10.00 via vår webshop
 
KOKKONSTENS MIDDAGSERBJUDANDE

Unna dig en helhetsupplevelse med Kokkonstens meny: stekt majskycklingbröst med potatisgratäng, tomat, vitlök, spetskål och rödvinssås för 250 kr/person (priset inkluderar bröd, smör, kaffe/te och pralin). Middagssittning kl. 18.00–19.30 (bordsservering), begränsat antal. Bokas här (endast förbokning).

FÖRMÅNLIGT ERBJUDANDE CLARION HOTEL BERGMÄSTAREN

Plussa på med hotellboende på mysiga Clarion Hotel Bergmästaren som ligger på 5 min promenadavstånd från Magasinet. Dubbelrum 1 095 kr, enkelrum 950 kr. I priset ingår frukost, eftermiddagsfika och middag.
Boka på cc.bergmastaren@choice.se eller 023-70 17 00 och ange "Gustafssons Jul" för att få det rabatterade priset. https://www.nordicchoicehotels.se/hotell/sverige/falun/clarion-collection-hotel-bergmastaren/

Foto

Systrarna Gustafsson: Fredrik Jonsson
Jonas Nydesjö: Nikolaj Lund

MAGASINET – TILLGÄNGLIGHET

Lämplig för allergiker.
Lämplig för rullstol med ledsagare.
Hörslinga finns ej.