Två kvinnor mot röd bakgrund
MALUNG

Gustafssons Jul

Tisdag 14 december kl 19.00 Orrskogen, Malung

  • Arrangör: Musik i Dalarna

Tänk dig en slädfärd en mysig vinterkväll, med dofter av både granskog och levande eld och där snön virvlande yr runt och en och annan flinga landar i din rykande varma glögg. Med det scenariot i tanken vill vi önska er alla en riktigt god och jazzig jul tillsammans med systrarna Rigmor och Christina Gustafsson! 

De båda tillhör eliten av Europas jazzsångerskor. Detta är en av anledningarna till att de fick 2012 års Anita O’Day pris.

Rigmor Gustafsson har spelat in tio skivor och tilldelades en Grammis för bästa jazzalbum 2007. En del har t.o.m. sålt guld. På sin senaste skiva Come Home är musiken av henne själv, Joni Mitchell, Kate Bush och Tanita Tikaram.

Dalasinfoniettan, under ledning av denna konserts dirigent Jonas Nydesjö, medverkar på Rigmors album When You Make Me Smile som släpptes 2014 och som har hyllats av både nationella och internationella kritiker. Året därpå bjöd sinfoniettan tillsammans med Rigmor Gustafsson och Lars Karlin på en mycket uppskattad konsert under skid-VM i Falun.

Christina Gustafsson utbildade sig vid The New School of Music i New York men flyttade tillbaka till Sverige efter ett antal år. Hösten 2012 gav hon ut sitt tredje album The Law of the Lady. Christina är etablerad på den svenska jazzscenen, och har också fått stor uppmärksamhet som låtskrivare. Sveriges kompositörer och textförfattares förening SKAP tilldelade henne sitt stipendium 2007.

Jonas Nydesjö är den mångfacetterade musikmagikern som leder Dalasinfoniettan tillsammans med en jazztrio och systrarna Gustafsson i denna julkonsert.

MEDVERKANDE

Rigmor och Christina Gustafsson, sång
Jonas Nydesjö, dirigent
Jonas Östholm, piano
Martin Höper, bas
Chris Montgomery, trummor
Dalasinfoniettan

REPERTOAR
Ett vintrigt och jazzigt program
ENTRÉ
Entré 200 kr vuxen
Gratis under 18 år.
Biljetter förbokas (även gratisbiljetter) via Malungs bibliotek 0280-183 00
Servering i pausen
 
Vi följer rekommendationer från Regeringen och Folkhälsomyndigheten. 
Foto

Systrarna Gustafsson: Fredrik Jonsson
Jonas Nydesjö: Nikolaj Lund