video

ESS I HORN – ANNAMIA SPELAR STRAUSS

Fredag 12 mars kl 18:00
Annamia Larsson, horn, Rebecca Miller, dirigent och Dalasinfoniettan
Musik av Strauss

  • Arrangör: Musik i Dalarna

Vi vet att ni är många som väntat och väntat och nu, kära musikvänner, är det äntligen dags! Den efterlängtade konserten Ess i horn skulle egentligen gått av stapeln först under våren 2020 men fick p.g.a. coronapandemin skjutas upp till hösten 2020 bara för att bli inställd även då. Då valde vi att istället filma detta horn-ess - när Annamia spelar Strauss - under Rebecca Millers trygga ledning. Och som du säkert förstår är vi enormt stolta och glada att denna video nu äntligen når offentlighetens ljus! Du lyssnar till hornkonserten, helt gratis, fredag 12 mars kl 18.00 på dalasinfoniettan.se/midonline.

Annamia Larsson (f. 1980) är förstahornist i Gävle Symfoniorkester med Richard Strauss som favoritkompositör. Hennes video där hon spelar Siegfriedsignalen (ur Wagner-operan Siegfried) har fått över otroliga 2,1 miljoner visningar på YouTube!

Amerikanska Rebecca Miller (f. 1975) är utbildad pianist och dirigent i USA och England. Miller har dirigerat framstående orkestrar i Amerika och Europa, och gjort prisbelönta skivinspelningar. Från och med hösten 2019 är hon chefdirigent för Uppsala Kammarorkester.

Richard Strauss skrev sin Hornkonsert nr. 1 som 18-åring. Fadern var en av sin tids främsta hornister och föredrog det äldre ventillösa naturhornet i Ess (Waldhorn) framför det modernare ventilhornet i F. Verket heter ”Waldhornkonzert” men lär vara svårspelat på naturhornet. Richards syster Johanna vittnar i ett brev om hur fadern kämpade med solostämman.

MEDVERKANDE

Annamia Larsson, horn
Rebecca Miller, dirigent
Dalasinfoniettan

REPERTOAR

Richard Strauss (1864–1949): Hornkonsert nr. 1 i Ess-dur, op. 11
I. Allegro
II. Andante
III. Allegro

VIDEOINFORMATION

Konserten som spelades in i Kristinehallen den 13 november 2020 kommer att offentliggöras på fredag 12 mars kl 18.00 på vår sektion för #midonline: dalasinfoniettan.se/midonline


Typ av evenemang