FALUN

Inställd! ESS I HORN – ANNAMIA SPELAR STRAUSS

Lördag 14 november 15.00 Kristinehallen, Falun
Med Annamia Larsson, horn, Rebecca Miller, dirigent och Dalasinfoniettan
Musik av Strauss, Farrenc och Mozart

  • Arrangör: Musik i Dalarna

Evenemanget är inställt. Klicka här för med information.

Ess i horn skulle egentligen spelats under våren 2020 men fick skjutas upp p.g.a. coronapandemin. Vi är enormt stolta och glada att ha hittat nya datum!

Annamia Larsson (f. 1980) är förstahornist i Gävle Symfoniorkester med Richard Strauss som favoritkompositör. Hennes video där hon spelar Siegfriedsignalen (ur Wagner-
operan Siegfried) har fått över otroliga 2,1 miljoner visningar på YouTube!

Amerikanska Rebecca Miller (f. 1975) är utbildad pianist och dirigent i USA och England. Miller har dirigerat framstående orkestrar i Amerika och Europa, och gjort prisbelönta skivinspelningar. Från och med hösten 2019 är hon chefdirigent för Uppsala Kammarorkester.

Richard Strauss skrev sin Hornkonsert nr 1 som 18-åring. Fadern var en av sin tids främsta hornister och föredrog det äldre ventillösa naturhornet i Ess (Waldhorn) framför det modernare ventilhornet i F. Verket heter ”Waldhornkonzert” men lär vara svårspelat på naturhornet. Richards syster Johanna vittnar i ett brev om hur fadern kämpade med solostämman.

Varje framsteg för kvinnor har följts av bakslag. Även efter införandet av kvinnlig rösträtt har begåvade kvinnor förminskats.

Louise Farrenc, var respekterad som en av Europas främsta komponister och lärare. Trots det hade hon mindre betalt än sina manliga kollegor. Till slut fick hon samma lön som männen vilke dock inte betydde att symfonierna fick mer än ett fåtal framföranden.

Wolfgang Amadeus Mozarts 31:a symfoni, ”Parissymfonin”, hade den största besättning som det 22-åringen dittills skrivit för, och är också den första symfonin i vilken han använder klarinetter.

MEDVERKANDE

Annamia Larsson, horn
Rebecca Miller, dirigent
Dalasinfoniettan

REPERTOAR

Wolfgang Amadeus Mozart: Symfoni nr. 31 i D-dur, K. 297/300a
Richard Strauss: Hornkonsert nr. 1 i Ess-dur, op. 11
Louise Farrenc: Symfoni nr. 2 i D-dur

Konsertlängd ca 1,5 timme inklusive (kortast möjliga) paus.

ENTRÉ

Denna konsert är reserverad för abonnenter som tidigare köpt biljett. Därmed är publiktaket nått och inga ytterligare biljetter säljs. Upplev konserten gratis via livestream här.

Vi följer riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Regeringen.

För att undvika smittorisk uppmanas publiken att sitta kvar vid sin plats under den korta pausen. Vid ingång, utgång och toalettbesök – tänk på att hålla avstånd!

KRISTINEHALLEN – TILLGÄNGLIGHET

Lämplig för allergiker.
Lämplig för rullstol med ledsagare.
Lämplig för hörselskadade. Hörslinga finns.

Handikapptoaletten nås via en tung dörr som öppnas manuellt. Ledarhund tillåts. Kan inte erbjuda ledsagning eller personlig assistans.


Typ av evenemang