Kollage med en ung kvinna och man
FALUN

DALASOLIST

Lördag 17 oktober kl 15.00 Kristinehallen, Falun
Med Johan Gummesson, baryton, Miriam Barchéus, kompositör, Magnus Fryklund, dirigent, Dalasinfoniettan
Musik av Barchéus, Mozart och Peterson Be

  • Arrangör: Musik i Dalarna
Köp biljetter
Röd kameraikon samt röd och svart text Att som kompositionselev få sitt verk framfört av en professionell orkester är få förunnat och inte många unga musiker får möjlighet att vara solist med en orkester som Dalasinfoniettan. Det är vad Dalasolist och -komponist handlar om. Tävlingen är ett samarbete mellan Musik i Dalarna och Musikkonservatoriet Falun och den är helt unik i sitt slag. Den 15:e maj hölls den årliga uttagningen till Dalasolist. Juryn utsåg barytonen Johan Gummesson, som sjöng ”Grevens aria” ur Mozarts Figaros bröllop och ”Flores och Blanzeflor” av Peterson-Berger, till vinnare med motiveringen ”För ett berörande framförande med utmärkt frasering och innerlighet.” Den 4–5 maj spelade Dalasinfoniettan in sex nykomponerade verk av tonsättarelever från Musikkonservatoriet Falun. Efter det så sammanträdde en jury från Musik i Dalarna och beslutade att årets Dalakomponist-pris tilldelas Miriam Barchéus för hennes orkesterverk ”Omvänd/oMVÄND”. Juryns motivering lyder ”Efter en känslosam och magisk inledning växer ett skickligt instrumenterat och väl sammanhållet verk fram. Känsliga och vackra klanger exponeras i ett väl genomarbetat idéflöde. I den avslutande friska och rytmiska finalen flätas de olika stämmorna samman.” De båda vinnarna erhåller dessutom Seth Karlssonsstipendiet på 15 000 kr vardera. Nu får vi äntligen ta del av de båda stjärnskotten!
MEDVERKANDE
Johan Gummesson (vinnare av Dalasolist), baryton Miriam Barchéus (vinnare av Dalakomponist), kompositör Magnus Fryklund, dirigent Dalasinfoniettan
REPERTOAR
Miriam Barchéus: Omvänd/oMVÄND Wolfgang Amadeus Mozart: Ur Figaros bröllop, Grevens recitativ och aria Wilhelm Peterson Berger: Florez och Blanzeflor op. 18:1
Wolfgang Amadeus Mozart: Symfoni nr 41 K.551 (Jupiter)
Längd: 1 timme och 15 minuter, ingen paus
ENTRÉ
100 kr för alla. Endast förköp via https://musikidalarna.eventim-biljetter.se/  Vi följer riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Regeringen.
KRISTINEHALLEN – TILLGÄNGLIGHET
Lämplig för allergiker. Lämplig för rullstol med ledsagare. Lämplig för hörselskadade. Hörslinga finns. Handikapptoaletten nås via en tung dörr som öppnas manuellt. Ledarhund tillåts. Kan inte erbjuda ledsagning eller personlig assistans.

Typ av evenemang