Anmälningsaffisch för Imagine Dalarna

Klicka på affischen ovan för att öppna/ladda ned en utskriftsvänlig PDF i A3-format

ANMÄLAN TILL IMAGINE DALARNA 2022-2023 ÄR NU ÖPPEN!

Sprid ordet, läs mer och anmäl er här:
https://imaginesverige.se

VIKTIGA DATUM
(MER INFO OM AKTIVITETERNA LÄNGRE NED)

Deadline för anmälan till Imagine Dalarna: 15 januari
Digital uppstartsträff: 18 januari 18.00-19.00
Digitala workshops under höstterminen: 6 okt, 20 okt och 3 nov 18.00

DIGITAL UPPSTARTSTRÄFF 18 jan 18.00-19.00
Vi inleder med en digital uppstartsträff ons 18 jan kl 18.00-19.00 där ni får komma med önskemål om innehåll i workshops och andra aktiviteter. inbjudan kommer skickas till alla deltagare.
Mer info och datum för vårterminens evenemang kommer efter deadline för anmälan.

 

DIGITALA WORKSHOPS MED DALAPOP, BD POP OCH TALENTCOACH UNDER HÖSTEN 2022

BD Pop, Dalapop och Talentcoach gör gemensam sak och erbjuder återigen tre digitala workshops för musikbranschen i Norrbottens, Dalarnas och Kalmar län.
Varje organisation kommer vara värd för varsin digital workshop som hålls på Zoom och är öppna för alla som jobbar nära organisationerna. Samtliga workshops är kostnadsfria.

Anmälan görs här: shorturl.at/hIL34
Länk till workshops läggs ut i vardera event under workshopsdagen.

6 OKTOBER 2022 KL. 18:00
LJUDTEKNIK (BD POP)

Vare sig du är Band/ artist / Arrangör kommer du dyka på mixerbord och PA-system av olika slag så här kommer en crashcourse i liveljud på en enklare Ljudanläggning.
Vi kommer gå igenom kanalkedjan från ljudkälla till örat på publiken, Gå igenom grundläggande funktioner på ett mixerbord kablar mickar högtalare. Samt prata lite tänk kring Liveljud allmänt. Fredrik ”Buffy” Johansson Popkonsulent på BD Pop och även frilansande ljudtekniker åt bla Movits håller i den här 2 timmars snabbdykningen i ljud.

Länk till event:
https://www.facebook.com/events/432778578947825

20 OKTOBER 2022 KL. 18:00
DIGITAL MUSIKUTGIVNING (DALAPOP)

När du ger ut din musik på digitala tjänster finns det mycket du behöver tänka på. Vi går igenom begrepp som metadata, ISRC-koder, Spotify For Artists samt reder ut hur du får korrekt betalt när dina låtar spelas på de digitala tjänsterna. Under två timmar går vi igenom alla nödvändiga steg från uppladdning till att din låt når igenom Spotifys algoritmer tillsammans med Pelle Andersson, verksamhetsledare och labelansvarig, på Dalapop.

Länk till event:
https://www.facebook.com/events/420258750178909

3 NOVEMBER 2022 KL. 18:00
SOCIALA MEDIER (TALENTCOACH)

Under COVID-19 pandemin så har förutsättningarna i musikbranschen ändras på många sätt, en av dem där det märks extra tydligt är hur promotionarbetet kring en artist ser ut. Det vanliga sättet att att nå ut med sin PR som artist har blivit svårare och det för med sig att artistens sociala medier är viktigare än någonsin. Andelen kring PR på sociala medier har ökat med 61% och därför är det också viktigt att det finns en tydlig plan i hur du som artist jobbar med just sociala medier. Den här föreläsningens huvudsyfte är att ge er en inblick i hur ni bäst och enklast syns och når igenom på de sociala plattformarna.

Länk till event:
https://www.facebook.com/events/1763110294040932

Glada Ungdomar Som Jublar

Foto: Marias of Sweden

”Med en sång av guds nåde och inte en bristande länk blev juryn chockade av den här aktens hookiga låtar, bländande intro och välrepeterade nummer. Årets vinnare står för en helhet och ett vinnande koncept.” Vidare till riksfinalen 2022 från Imagine Dalarna: Xion! Tusen tack till ALLA GRYMMA DELTAGARE! Ni är helt fantastiska! Ta er nu till Eskilstuna 12-15 maj för Imagine Swedens riksfinal! Tack till: Imagine Dalarna Imagine Gävleborg Imagine Sweden Imagine Music Experience Musik i Dalarna Regional Musik i Sverige Dalapop Folkmusikens Hus Scekab Kulturhuset tio14 Musikcenter AB

IMAGINE DALARNA

Nu tar vi steget in i framtiden och blir en plattform/program för utveckling av dig som artist och musiker. Sedan 1986 har vi tävlat om vem som är bäst på scen, det ska vi göra även i år, men vi utvecklar Imagine till ett ännu roligare, mer lärande och utvecklande program. Tillsammans med önskemål från er deltagare så får vi inspireras och lära oss om allt som ni har nytta av i era liv som artister och musiker. Det blir möjlighet till individuell coachning av dig/er som artist/musiker, workshops, inspirerande föreläsningar, livespelningar och annat nyttigt. 

Samarbetspartners

Imagine Dalarna samarbetar med Dalapop och Folkmusikens Hus. Vid regionfinalen av Imagine Dalarna 2022 samarbetar Dalarna också med Imagine Gävleborg.

Två logotyper
Följ oss gärna också i sociala medier

Facebook: imaginedalarna Instagram: @imaginedalarna/

 

Gustaf Bäckström Elmelid

Regional projektledare Imagine Dalarna gustaf.elmelid@musikidalarna.se 073-567 40 67