Lucas Debargue I Svartvitt Med Citat Från Dagens Nyheter Om Daniel Blendulf Och Dalasinfoniettan

Höstpremiär!

Få artister har en så intressant bakgrundshistoria som 25-åriga Lucas Debargue. Uppvuxen i ett omusikaliskt hem var han helt självlärd på piano fram till 11 års ålder. Redan efter fem år av pianolektioner gav han upp pianot för arbete i en mataffär i Paris och senare akademiska studier i litteratur och konst. Trots att musiken alltid var närvarande fanns det långa perioder då han inte ens rörde ett piano.

Vändningen kom 2010 då Lucas blev inbjuden till en festival i hemstaden Compiègne. Hans briljanta musicerande ledde till en kontakt med den ryska pianocoachen Rena Shereshevskaya och vid 20 års ålder påbörjade han äntligen formella pianostudier på högre nivå. Endast fyra år senare kom Lucas Debargue till finalen i den högt ansedda Tjajkovskijtävlingen i Moskva. Även om han inte vann så blev han den mest omtalade deltagaren och en favorit hos både publik och kritiker. De ryska musikkritikerna hyllade honom för hans ”otroliga begåvning, konstnärliga vision och skapande frihet” och han fick omgående ett skivkontrakt med Sony.

Lucas Debargue är en riktig musiker. Han älskar musiken passionerat och hämtar inspiration från litteratur, konst, film och jazz.

Konserten spelas:
9 september 19.00 Aveny Folkets Hus Ludvika
10 september 15.00 Kristinehallen Falun

Dirigerar gör chefdirigent Daniel Blendulf. På programmet står Mozarts Pianokonsert nr. 24, Beethovens Symfoni nr. 2 och Britta Byströms Avskedsvariationer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *