En Samling Musiker

Höstens intentioner

Under hösten har vi som intention att genomföra samtliga inplanerade konserter. Vi fortsätter med konceptet att livestreama konserter och vi kommer också att släppa ett begränsat antal biljetter till våra konserter i Kristinehallen.

Vår situation är, med anledning av coronapandemin, mycket prekär. Pandemin har inneburit en ödeläggning av stora delar av det egentligen så sprudlande och livgivande musiksverige. Och Musik i Dalarna är självklart inget undantag. Såväl samtid som framtid är oviss och i ärlighetens namn vet ingen hur hösten blir. Men vi siktar, hoppfullt och självklart, på att situationen successivt lättar och att det blir säkert för oss och er att uppleva livemusik igen. Vi saknar er så hjärtinnerligt mycket ska ni veta!

Vår intention i höst är att genomföra en rad inplanerade konserter, främst i Kristinehallen, men också ute i länet (i samråd med våra externa arrangörer i Dalarna). Till konserterna Kristinehallen kommer vi att släppa 50 biljetter, onumrerade platser, där principen ”först till kvarn” gäller. Där det fungerar kommer vi också att öppna upp för att köpa begränsat antal biljetter till generalrepetitioner. Biljetterna ska vi i så god tid som möjligt utannonsera biljettsläppsdatum och -tid för. Vi siktar på två veckor före konsertdatum. Vi kommer att göra biljettsläpp inför varje konsert. Detta med anledning av direkt kunna anpassa oss direkt och smidigt till nya premisser.

Vi väljer också att under hösten kostnadsfritt livestreama en rad av höstens konserter via egna kanaler – Facebook och egen hemsida. Konserterna kommer att erbjuda en möjlighet att skicka ekonomiskt bidrag till utvalda ändamål.

Med anledning av rådande situation, där vår samtid är ständigt föränderlig, väljer vi att inte trycka upp en programbok. Vi kommer istället att inom kort påbörja arbetet med att uppdatera www.dalasinfoniettan.se/konserter där ni snart finner information om kommande konserter. Se gärna vår hemsida som Dalasinfoniettans dynamiska, digitala programbok för hösten!

Suktar du efter musik av och med Dalasinfoniettan så kan vi tipsa om två evenemang som går av stapeln de närmsta två veckorna! Vi börjar med att prova konceptet med kammarmusik i ett så coronasäkert format som vi kan tänka oss i Mixtape på Magasinet fredag 28 augusti. Biljetter till Mixtape säljs endast via vår webshop. Veckan därpå sänds vår omåttligt populära Dalasinfoniettan i det gröna; denna gång omgjord till renodlad orkesterkonsert utan solist. Konserten ser du via DT.se lördag 22 augusti med start kl. 13.00.

Lova att ta hand om er där ute! Och håll avstånd! Och tvätta händerna!