Tre glada personer med färgglada kläder

En interagerande, miljövänlig berättelse med mycket fantasi! Till de medryckande tonerna av världsmusik och en färgstark jättesagobok tar Apolonierna med dig till en saga som vi alla kan lära oss något av!

Strax söder om evigheten i centrum av möjligheten ligger musikens hemland Apolonien. En plats där alla mår bra och lever i fin samklang med naturen. Alla förutom den ohälsosamma Greta Get som äter allt, slösar och förpestar som en hel fabrik. Blåsfiskarna i havet de har problem…de telegraferar upp till Apolonien om hur illa det är ställt med det alltmer växande berget av plastpåsar som förorenar hela havet och som också gett blåsfiskarna en förfärlig påssjuka! Då tillkallar Apolonien ”Professor Skräp” som informerar om hur de kan minska påsberget genom att återbruka plasten till skojiga saker som en trumma eller en docka. Men Greta vägrar lyssna på det och fortsätter förpesta och får snart smaka på sin egen medicin genom en omtumlande resa till Basiluskien… Där är det inte längre självklart att Greta får stanna i livet. Samtidigt varnas Apolonien för att miljökatastrofen snart tar över…hur ska det gå för Greta? Kommer Apolonien hitta en lösning på det alltmer förgiftande påsberget?

Medverkande: Ida Gustafson, sång, gitarr, Professor skräp, Gunvor Grönkål, Johan Ohlsson, dragspel, sång, Dr Broccoli och Olivia Longo, Greta Get

Ålder 3–9 år
Elevantal ca 60
Lokal Krav på scenyta om 4×5 m
Speltid ca 40 min
Period Vecka 35 2021
Pris 6 000 kr

Kontakt Theres Vidin, 023-77 40 59, theres.vidin@musikidalarna.se

Greta Get - en sanitär angelägenhet