Dalateatern och Musik i Dalarna presenterar Cabaret

Pressmeddelande onsdag 2 mars 

Willkommen, bienvenue, welcome! Efter succéerna med Spelman på taket, Oliver! och Sweeney Todd kommer ett nytt storslaget samarbete från Dalateatern och Musik i Dalarna. Cabaret kommer att uppföras på Magasinet i Falun hösten 2023 med teaterchef Daniel Rylander som regissör. Josef Rhedin är musikalisk ledare och dirigent, musiken framförs av Dalasinfoniettan.

–Att få regissera Cabaret är en dröm. Under hela min uppväxt har den här fantastiska musiken spelats i mitt hem och att genom samarbetet med Musik i Dalarna kunna iscensätta detta med full orkester är en unik möjlighet, säger Daniel Rylander, teaterchef på Dalateatern.

Även Karin Holdar, länsmusikchef på Musik i Dalarna ser fram emot samarbetet:

–Vilken glädje när Daniel vid vårt första möte säger: Ska vi sätt upp en musikal? Efter vårt senaste samarbete med Dalateatern ser jag verkligen fram emot Cabaret.

Ensemblen kommer att bestå av skådespelare från Dalateaterns ensemble och ytterligare medverkande som tillsätts via auditions. Cabaret har premiär 23 september 2023 på Magasinet i Falun.

Om Cabaret

Cabaret utspelar sig 1930 i Berlin. Tyskland var vid tiden märkt av åratal av ekonomiska problem och den sociala oron var stor. På gatorna bedrevs våldsamma politiska kampanjer både från kommunister och nazister. Samtidigt var Berlin en tummelplats för Europas avantgarde och alternativa livsstilar där drömmar om att få leva ut sitt inre går sida vid sida med våldsamma politiska demonstrationer.

Cabaret bygger på Christopher Isherwoods roman ”Farväl till Berlin” från 1939 och musikalen av Joe Masterhoff, Fred Ebb och John Kander fick sin urpremiär på Broadway 1966. 1972 kom den uppmärksammade filmversionen med Liza Minelli som den drömmande nattklubbssångerskan Sally Bowles.

Musikalartister sökes

Flera av de framträdande rollerna är ännu inte tillsatta och nu annonserar Dalateatern och Musik i Dalarna inför en audition till tre solistroller och tre till fyra ensembleroller. Sista ansökan är den 4 april. Mer info via www.dalateatern.se

Presskontakt:

Lisa Liljestrand
Telefon: 076-677 36 05
E-post: lisa.liljestrand@dalateatern.se

Ladda ned som PDF