Publikhav, En Stor Scen Och Fyrverkerier

Dalapop och Sabaton Open Air öppnar för mer lokal musik

Det regionala resurs- och produktionscentret Dalapop och hårdrocksfestivalen Sabaton Open Air går samman även inför 2018 års festival i en gemensam satsning för att hjälpa band och artister från Dalarna upp på festivalscenerna. I samarbetet kommer Dalapop att presentera lokala hårdrocksband under festivalens pre-party som äger rum på onsdagen under festivalveckan.

De lokala banden och artisterna får ansöka om att spela på festivalen och totalt väljs fem band ut som får spela på festivalen. Samarbetet innebär också att Dalapop fortsätter samarbetet med de lokala resurs- och produktionscentrumen BD Pop och Talent Coach för utbytesspelningar mellan länen.

Ansökan för band som vill spela på festivalen håller öppet mellan 22 november till 31 december. Band och artister som bedöms ha en professionell potential och är album- eller singelaktuella kommer att prioriteras i urvalet.

– Vi har under alla tidigare år strävat efter att ge så många Dala-band som möjligt chansen att spela inför en större publik på hemmaplan. Nu i och med samarbetet med Dalapop kan vi ta det ett steg till och ge de utvalda banden än mer publicitet än tidigare, samt ännu bättre förutsättningar på festivalen att göra en maximalt lyckad spelning, säger Krister Lindholm, en av grundarna av Sabaton Open Air.

– Är det något som efterfrågas hos banden i Dalarna så är det speltillfällen. Länets arrangörer är viktigare än någonsin och varje insats vi kan göra för att stärka arrangörerna och erbjuda banden fler speltillfällen är livsviktig för hela Dalapops existens. Även om vissa delar av musiklivet blomstrar är det här ett eftersatt område som vi måste stödja, säger Pelle Andersson, verksamhetsledare för Dalapop.

FAKTA DALAPOP

Dalapop är ett resurs- och produktionscentrum för populärmusik från Dalarna. Dalapop stöttar och hjälper artister, band, producenter, arrangörer och andra inom musikbranschen med tips, rådgivning och personella eller ekonomiska stöd för att ta nästa steg i sin karriär.

FAKTA SABATON OPEN AIR

Sabaton Open Air:s elfte upplaga går av stapeln på Lugnet i Falun mellan 15-18 augusti 2018. En fyra dagars rockfest med hittills släppta band som Sabaton, Sepultura, Battle Beast, Primal Fear, Beast in Black, Eleine för att nämna några.