1300×800 Dalapop

Dalapop gör årets första konsert på Dalhalla

Nu står det klart vilken som blir sommarens första konsert i Dalhalla. I samarbete med Dalapop presenteras artisterna Stiko Per Larsson, Vilma Flood och Broder Henrik Rapp – tre av Dalarnas bästa artister just nu.

7 juli vaknar Dalhallas stora salong till liv ur sin långa dvala efter ett längre uppehåll med publikrestriktioner. Och det är en lokal trio artister som får äran att öppna sommaren 2021. Dalhalla har sedan sommaren 2018 samarbetat med Dalapop som nu får äran att presentera tre av sina artister på Dalhallas stora scen.

Konserten arrangeras på ett säkert sätt enligt rådande restriktioner, och öppnar för en publik om 500 sittande gäster. Köp din biljett nu för att säkra din plats!

Om Stiko Per Larsson

Stiko Per Larsson är en sjungande låtskrivare, vars musik är sprungen ur den akustiska rocken, färgad med en smula folktradition. Texterna vill fånga det vackra i det enkla. En unik röst, historier och sånger om kärlek och kamratskap i ett vankelmodigt land.

Om Vilma Flood

Med sin kritikerrosade skiva, ”Moodswinger” från 2019, blev Avestabördiga Vilma Flood en angelägenhet inte bara för den bluesrörelse där hon fick vässa sina armbågar. Snarare hade hon placerat sig mitt i centrum av Sveriges hungrigaste indiefolk-talanger, vilket kröntes med en plats i programmet på den prestigefyllda festivalen Sthlm Americana samma år.

Om Broder Henrik Rapp

Broder Henrik Rapp är en 29-årig artist från Falun som skriver pop/rock med stort fokus på text. Sedan 2018 har han släppt två album som rönt stor uppmärksamhet i pressen och hyllats för sin moderna lyrik och höga verkshöjd. Hans musik har bland annat omskrivits i Expressen och Aftonbladet av Per Bjurman och Lars Lindström.

Konserten genomförs i samarbete med Dalakraft.