Blunda

Dalabandet Blunda spelar i Imagines internationella final

På lördag den 18 november kommer det Dalagrundade bandet Blunda att delta i den stora finalen av Imagine i Maastricht, Nederländerna. Imagine är en internationell tävling där vinnarna från de nationella deltävlingarna möts i kampen om den internationella titeln.

Imagine, tidigare titulerat Musik Direkt, är ett projekt som är så mycket mer än en tävling. Det är ett event för mängder av unga, talangfulla musiker från hela världen som samlas för att utbyta erfarenheter och kunskaper. Det är också ett tillfälle för musiker att träffa experter från branschen för ovärderlig guidning i musiklivet.

Juryns motivering till Blunda vid riksfinalen av Imagine Sweden:

”En stark, kreativ kraft som väver samman olika kulturer och kommunicerar på ett plan vi inte kan förklara. Det är närvarande, lyhört och nyskapande. Lyssna. Blunda.”

Efter att ha vunnit Imagine Sweden 2016 så kommer bandet Blunda att representera Sverige i årets internationella tävling av Imagine i Maastricht, Nederländerna. I finalen kommer de att ställas mot artister från bland annat Belgien, Norge, Zimbabwe och Brasilien.

Bandet består av fyra musiker som alla studerat vid Musikkonservatoriet i Falun. Det var också där de fann varandra och startade Blunda. De fyra musikerna bjuder på en färgstark blandning av kreativa impulser som bildar en klang med nyanser av Jazz, Folkmusik och Pop.

”Vi är spända och förväntansfulla inför finalen på lördag. Vi åker ändå dit med en bra känsla och ska försöka ha det så roligt vi bara kan, som vanligt”, säger Simon Zakrisson från Blunda.

Blunda består av;

Gabriel Nyberg på piano

Erik Axner på gitarr

Jerker Hans Ers på fiol och hardingfela

Simon Zakrisson på slagverk.