Siluett Av Två Personer I En Säng

Biljettsläpp till Cabaret

På måndag 17 april kl. 10.00 släpps biljetterna till Dalateaterns och Musik i Dalarnas uppsättning av musikalen Cabaret på Magasinet i Falun som har premiär 23 september 2023! Biljetterna släpps på cabaretfalun.se där du också kan unna dig en helhetsupplevelse genom att boka fantastisk mat och dryck, samt ta del av ett förmånligt hotellpaket.

Unik överdiskförsäljning
Vi erbjuder också exklusiv överdiskförsäljning på Dalateatern (Teatergatan 1 i Falun) endast på måndag 17 april 10.00-16.00.

Willkommen, bienvenue, welcome!

Succésamarbete
Efter succéerna med Spelman på taket, Oliver! och Sweeney Todd kommer ett nytt storslaget samarbete från Dalateatern och Musik i Dalarna. Cabaret kommer att uppföras på Magasinet i Falun hösten 2023 med teaterchef Daniel Rylander som regissör. Josef Rhedin är musikalisk ledare och dirigent, musiken framförs av Dalasinfoniettan.

–Att få regissera Cabaret är en dröm. Under hela min uppväxt har den här fantastiska musiken spelats i mitt hem och att genom samarbetet med Musik i Dalarna kunna iscensätta detta med full orkester är en unik möjlighet, säger Daniel Rylander, teaterchef på Dalateatern.

Ensemblen består av 13 musikalartister och skådespelare från Dalateaterns ensemble och dessutom kör och statister. Cabaret har premiär 23 september 2023 på Magasinet i Falun och spelas till 21 oktober 2023.

Om Cabaret
I Cabaret möter vi Cliff Bradshaw som kommer till Berlin för att råda bot på sin skrivkramp. Men istället för att skriva en roman blir han oskiljaktig vän med Sally Bowles och tillsammans kastar de sig ut i Berlins vilda nattliv; ett nattliv som står i bjärt kontrast till de våldsamma politiska strömningar som snart blir omöjliga att ducka för. Till sist behöver de ställa sig fråga ska vi stanna eller ska vi säga farväl till Berlin.

Cabaret utspelar sig 1930 i Berlin. Tyskland var vid tiden märkt av åratal av ekonomiska problem och den sociala oron var stor. På gatorna bedrevs våldsamma politiska kampanjer både från kommunister och nazister. Samtidigt var Berlin en tummelplats för Europas konstnärliga avantgarde; Bertold Brecht skriver sina första teaterstycken, Fritz Lang skapar sina dystopiska filmer, och böcker av t.ex Alfred Döblin (Berlin Alexanderplatz) och Erich Maria Remarque (På västfronten intet nytt) når publiken. Berlin är också platsen där gay-klubbar gav plats och möjlighet för homosexuella att leva det liv de gärna ville. Karin Boye är ett känt exempel på en person som i Berlin vågade komma ut som homosexuell. Kort sagt, Berlin under Weimarrepubliken var helt enkelt platsen där drömmar om att få leva ut sitt inre gick sida vid sida med våldsamma politiska demonstrationer.

Till detta Berlin kom också en amerikan med författarambitioner. Christopher Isherwoods tid i och upplevelse av Berlin skildras i hans roman ”Farväl till Berlin” från 1939 och denna roman är den litterära förlagan till musikalen Cabaret av Joe Masterhoff, Fred Ebb och John Kander som fick sin urpremiär på Broadway 1966. 1972 kom den uppmärksammade filmversionen med Liza Minelli som den drömmande nattklubbssångerskan Sally Bowles.