Ett Stråkinstrument Som Ligger På Rygg Mot Ett Vitt Underlagg

Behöver du stråkpålägg på din musikproduktion?

Förtydligande 2022-01-20

Musik i Dalarna och Dalapop presenterade igår ett projekt för artister och band att ansöka om att få stråkpålägg på sin låt. Vi vill göra ett viktigt förtydligande.

Projektet är ett av flera projekt som Musik i Dalarna finansierar för att stimulera musiklivet under pandemin och om något lindra dess katastrofala effekter för de som inte har en trygghet i fasta anställningar. Projektet är skapat för att gagna artister, band, arrangörer och frilansande musiker.

Annonsen du har kunnat läsa riktar sig till just banden och artisterna. Dalasinfoniettan är inte omnämnd i texten då de inte medverkar!

När ansökningstiden har löpt ut, urvalsprocessen är klar och arrangemangen skrivna kommer Musik i Dalarna att kontraktera frilansande musiker till denna studiosession.


 

Vi får ofta frågan om vi kan hjälpa till eller tipsa när det behövs riktiga stråkar på studioinspelningar och nu kan vi erbjuda en lösning! Dalapop och Musik i Dalarna erbjuder en helhetslösning för stråkpålägg under våren där du nu får möjligheten till riktiga stråkar på din inspelning. Under en dag kommer inspelning ske i Valley Sound Studio i Borlänge med upp till 10 stråkmusiker.

Dalapop och Musik i Dalarna har ordnat ett subventionerat pris och för 8 000 kr ingår följande i paketet för en låt:

  • Inspelning med tekniker
  • 1-10 stråkmusiker (violin, viola, cello, kontrabas)
  • Noterat arrangemang
  • Dirigent vid inspelning
  • Mixning
  • Fullständiga masterrättigheter för inspelningen

När inspelningen är klar får du dels en masterfil med alla instrument samt varje spår för sig för att använda till din singel eller ditt albumspår.

Inspelningarna sker v. 13 i Borlänge och fram till v. 7 har du möjlighet att skicka in låtar för ansökan. Urval görs av representanter från Dalapop och Musik i Dalarna.

Erbjudandet står öppet för band, artister och producenter från hela landet men i urvalet kommer artister från Dalarna prioriteras först.

Skicka in demo eller likande inspelning på låten du behöver stråkpålägg på till hej@dalapop.se senast 18 februari.

Ett kontrollrum i en musikstudio