Foto Peter Bothén

Vem är du? Var kommer du ifrån? Vart ska du?

Bach in the Street är en musikalisk och kulturell fusion, dynamisk och fängslande för alla åldrar, och som vunnit det internationella tävlingen YAMAwards 2018. Klassisk musik och street dance möts i en allvarlig och samtidigt lättsam föreställning. Produktionen undersöker vad det innebär att fly och finna ett nytt hem, en egen plats. Rotas i ny jord – växa via konst och kultur och att vara svensk. 

Anita Santesson har utformat idén, producerat och regisserat föreställningen: – Bach in the Street är historien om ett spontant möte mellan två framgångsrika artister med helt olika bakgrund som har det gemensamt att de förutom sin skicklighet också är barn till flyktingar. De bär på erfarenheter och berättelser som är mycket angelägen i vår tid. Vi berättar vad som kan hända då vi vågar bjuda in varandra och dela med oss av vår kulturella bakgrund. 

Medverkande är violinisten Semmy Stahlhammer (tidigare förste violinist vid Kungliga Operan) och streetdansaren och koreografen Maele Sabuni (vinnare av flera prestigefyllda priser). 

Ålder 10–19 år
Elevantal 250
Lokal Krav på scenyta om minst 6×4 m, ej betong, mörkläggning önskvärt
Speltid 35 min med efterföljande samtal 25 min
Period Vecka 42 2021
Pris 8 000 kr, exkl. moms

Kontakt Theres Vidin, 023-77 40 59, theres.vidin@musikidalarna.se

Bach in the street trailer

Bach in the street på Skansen 2019

Bach in the street med Norrbottenmusiken